Business & Finance Δευτέρα 30/10/2023, 22:28
ΑΓΟΡΕΣ

Τα Crypto Asset Funds βλέπουν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εισροές από τον περασμένο Ιούλιο

Τα Crypto Asset Funds βλέπουν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εισροές από τον περασμένο Ιούλιο

Τα επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, είδαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Τα ταμεία συγκέντρωσαν περίπου 326 εκατομμύρια δολάρια με τις προσδοκίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είναι έτοιμη να εγκρίνει ένα spot-based Bitcoin ETF να αυξάνονται, σύμφωνα με έκθεση του διαχειριστή κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων CoinShares τη Δευτέρα. Η αισιοδοξία συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση της ζήτησης για τα λεγόμενα altcoins, με τα προϊόντα που σχετίζονται με τη Solana να έχουν εισροές ύψους 24 εκατ. δολαρίων. Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin, είδε εκροές ύψους 6 εκατ. δολαρίων. 

Οι προβλέψεις για την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF αυξάνονται από τότε που η SEC αρνήθηκε να ασκήσει έφεση σε δικαστική απόφαση του Αυγούστου που ακύρωσε την απόρριψη του σχεδίου της Grayscale να μετατρέψει το Bitcoin trust της σε ETF. Το Bitcoin διαπραγματεύεται σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από την κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων τον περασμένο Μάιο.    

Τα Crypto Asset Funds βλέπουν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εισροές από τον περασμένο Ιούλιο-1

 

Ωστόσο, οι επενδυτές επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση παρά την προοπτική μιας έγκρισης του spot Bitcoin ETF. «Αν και θετική για το Bitcoin, αυτή η εβδομαδιαία εισροή κατατάσσεται μόνο στην 21η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί, γεγονός που υποδηλώνει συνεχή αυτοσυγκράτηση μεταξύ των επενδυτών», αναφέρει η έκθεση. 

Οι μεγαλύτερες εισροές προήλθαν από τον Καναδά, τη Γερμανία και την Ελβετία. Οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 12% των εισροών. Σε παγκόσμιο επίπεδο το συνολικό ποσό των περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση είναι 37,8 δισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο από τον Μάιο του 2022, αναφέρει η έκθεση.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News