Business & Finance Δευτέρα 30/10/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανάκαμψη ενόψει πλούσιας εβδομάδας

Wall Street: Ανάκαμψη ενόψει πλούσιας εβδομάδας

Άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν καθώς οι χερσαίες επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα φαίνονται στους επενδυτές λιγότερο εκτεταμένες σε σχέση με τις εκτιμήσεις και τους φόβους που είχαν εκφράσει.

Ο S&P 500 δείχνει να θέτει τέλος στην τριήμερη διολίσθηση που οδήγησε τον δείκτη σε bear market. Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta Platforms Inc. ηγείται των κερδών, ενώ υποχώρηση καταγράφει η μετοχή της Tesla Inc. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,90%.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 1% στις 32.746,7 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,9% στις 12.760 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,8% στις 4.150 μονάδες. 

Και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν πτώση την περασμένη εβδομάδα. Ο Dow και ο S&P 500 υποχώρησαν 2,1% και 2,5% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,6%, με μοχλό πίεσης την απότομη πτώση της Meta Platforms και του μητρικού ομίλου της Google, Alphabet μέσα στην εβδομάδα. 

Αυτή την εβδομάδα, η αγορά έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στη συνεδρίαση της Fed και την απόφαση νομισματικής πολιτικής που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη με τους επενδυτές να ανυπομονούν να ακούσουν τις απόψεις των policymakers για την κατάσταση της οικονομίας και τις προοπτικές των επιτοκίων.

Οι περισσότεροι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed έχει τελειώσει με τη σύσφιγξη, αφού ο πρόεδρος Jerome Powell δήλωσε ότι η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων μειώνει την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να έρθει άλλη μια αύξηση όταν η κεντρική τράπεζα συνεδριάσει ξανά τον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στα τριμηνιαία αποτελέσματα πολλών μεγάλων αμερικανικών εταιρειών αυτή την εβδομάδα. Η μετοχή της McDonald’s σημειώνει κέρδη, καθώς τα αποτελέσματά τους ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% και οι πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 8,8% χάρη στις αυξήσεις των τιμών. Ωστόσο, το κύριο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην Apple που ανακοινώνει αποτελέσματα την Πέμπτη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Τέλος της απεργίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες – Υποχώρησε και η GM

Wall Street: Παραμένει σε περιοχή διόρθωσης ο S&P 500 – Ανέκαμψε ο Nasdaq

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News