Business & Finance Παρασκευή 27/10/2023, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανάκαμψη για τον Nasdaq με οδηγούς τις big tech

Wall Street: Ανάκαμψη για τον Nasdaq με οδηγούς τις big tech

Με καλό μάτι πήρε η Wall Street τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενώ οι οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί ανακάμπτουν μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η Amazon και η Intel.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,18% από τα χαμηλά Μαΐου, ενώ αποκλιμάκωση καταγράφουν οι τιμές των ομολόγων. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22% στις 32.713 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,98% στις 12.595,6 μονάδες.

Η μετοχή της Amazon σημειώνει άλμα άνω του 7%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα άνω των προβλέψεων. Ομοίως και η Intel ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη γ’ τριμήνου, ενώ οι εκτιμήσεις της είναι αισιόδοξες για το δ’ τρίμηνο. Τα αποτελέσματα αυτά βελτίωσαν το κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο μετά την απογοήτευση που είχαν προκαλέσει τα αποτελέσματα των Tesla, της Alphabet και της μητρικής του Facebook, Meta. Αντιθέτως, απογοητευτική ήταν η κερδοφορία της Chevron το γ’ τρίμηνο, ενώ μεγάλη πτώση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε και η Exxon Mobil Corp. για το γ΄ τρίμηνο. Η μετοχή της πρώτης υποχωρεί άνω του 5% και της δεύτερης άνω του 1%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), ο οποίος εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ η προσαρμομένη με τον πληθωρισμό καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,4% τον περασμένο μήνα. Ο συνολικός δείκτης τιμών PCE, εν τω μεταξύ, αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 3,4% σε ετήσια, ενισχυμένος από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας.

«Παρότι δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, η FOMC θα αναγνωρίσει τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις δεδομένης της επίμονα ανθεκτικής εργασίας και μπορεί να θεωρήσουν σκόπιμο να υποδείξουν ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες δεν είναι ακόμη αρκετά σφιχτές για να καταστείλουν τις καταναλωτικές δαπάνες», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νέα ανησυχία για τις αυξήσεις των τιμών και την καταναλωτική δαπάνη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News