Business & Finance Παρασκευή 27/10/2023, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές καταγράφονται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον να συνεχίζει να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,13%, ενώ ανοδικά κινείται ο κλάδος της ενέργειας ακολουθώντας τις ανοδικές τιμές του πετρελαίου.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακά κέρδη 0,06% στις 14.740 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,75% στις 6.837 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,06% στις 7.358,5 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,02%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινείται με μικρά κέρδη 0,1%.  

Ο τίτλος της βρετανικής τράπεζας NatWest σημειώνει άνω του 10% μετά την καθοδική αναθεώρηση του outlook. 

Εξάλλου, οι επενδυτές αξιολογούν το σήμα που έδωσε χθες η Christine Lagarde για «υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο διάστημα», αλλά και τα νεότερα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠA που έδειξαν ανάπτυξη 4,9% το γ’ τρίμηνο, ανώτερη των προβλέψεων, προβληματίζοντας την αγορά για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής. 

Η ΕΚΤ κράτησε σταθερά τα επιτόκια την Πέμπτη μετά την άνευ προηγουμένου νομισματική σύσφιγξη με 10 συνεχείς επιτοκιακές αυξήσεις, ενώ επανέλαβε το σήμα για επιτόκια αρκούντως περιοριστικά για αρκετά μεγάλο διάστημα, ώστε να φέρουν τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%.

Εξάλλου, η Lagarde ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακόμα συζητηθεί το πότε θα αρχίσουν οι μειώσεις επιτοκίων, ενώ χαρακτήρισε την όλη συζήτηση «εντελώς πρόωρη».

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News