Business & Finance Τετάρτη 25/10/2023, 20:20
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Χωρίς κατεύθυνση η συνεδρίαση με οριακές μεταβολές

Ευρωπαϊκές μετοχές: Χωρίς κατεύθυνση η συνεδρίαση με οριακές μεταβολές

Στάσιμες παρέμειναν στη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, χωρίς κατεύθυνση εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ και τις ανακοινώσεις αύριο Πέμπτη. 

Την αγορά βάρυναν ιδιαίτερα οι εταιρικές ανακοινώσεις τρίτου τριμήνου, με την πτώση των μετοχών της γαλλικής εταιρείας πληρωμών Worldine να αντισταθμίζεται από την άνοδο των μετοχών των Dassault Systems και Deutsche Bank. 

O πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 αντέστρεψε τις αρχικές απώλειες για να κλείσει ωστόσο στάσιμος με τον κλάδο εξόρυξης μετάλλων να καταγράφει κέρδη 0,9% και να συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος. 

Ο ιδιαίτερα ευαίσθητος στα επιτόκια κλάδος του real estate σημείωε πτώση 1,9%. 

Ασκώντας πιέσεις στις μετοχές, η Worldline είδε τη μετοχή της να υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό, με πτώση 59,2%, από τη στιγμή που η γαλλική εταιρεία πληρωμών αναθεώρησε καθοδικά τους στόχους της επικαλούμενη την επιβράδυνση της οικονομίας. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Dassault Systems ενισχύθηκε 8% αφού αναθεώρησε ανοδικά το στόχο της για τα φετινά κέρδη, ενώ η Deutsche Bank εμφάνισε κέρδη 8,2% καθώς ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος υποσχέθηκε περισσότερες επαναγορές μετοχών το επόμενο έτος και ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα των προβλέψεων. 

Επίσης, η γαλλική εταιρεία πολυτελών ειδών Kering υποχώρησε 3,5% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2020, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση στις πωλήσεις τρίτου τριμήνου εξαιτίας της επιβράδυνσης της ζήτησης. Τα εξασθενημένα τριμηνιαία αποτελέσματα άσκησαν πιέσεις και σε άλλες ανταγωνίστριες, όπως LVMH, Richemont και Pernod Ricard. 

Μέχρι στιγμής, τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στην Ευρώπη παρουσιάζουν μεικτή εικόνα, με το 54% των εισηγμένων στο δείκτη STOXX 600 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Αναλυτές αναμένουν πτώση των κερδών κατά 9,7% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Ο γερμανικός DAX σημείωσε οριακά κέρδη 0,08% στις 14.892,18 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,31% στις 6.915,07 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,33% στις 7.414,34 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,52%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,1%. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News