Business & Finance Τετάρτη 25/10/2023, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο κόκκινο με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Στο κόκκινο με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Με πτώση άνοιξε η Wall Street εν μέσω της ανακοίνωσης πληθώρας εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην αγορά ομολόγων για να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με την επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής.

Ο S&P 500 καταγράφει απώλειες για έκτη φορά σε επτά ημέρες. Συγκεκριμένα, υποχωρεί κατά 0,97% στις 4.206 μονάδες. Μεγαλύτερη είναι η πτώση στον Nasdaq κατά 1,39% στις 12.949,5 μονάδες, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία της μητρικής Alphabet Inc. για το cloud της Google επισκίασαν την αισιοδοξία για τις ισχυρές πωλήσεις της Microsoft Corp. Η μετοχή της Alphabet σημειώνει βουτιά άνω του 8%, ενώ η Microsoft ενισχύεται άνω του 3%.

Στήριγμα στον Dow Jones που χάνει 0,33% στις 33.030 μονάδες δίνει η Boeing Co., η οποία διατήρησε τον στόχο της για α έσοδα και δήλωσε ότι προχωρά με μεγαλύτερη παραγωγή αεροσκαφών.

Οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία για το πώς οι εταιρείες επηρεάζονται από τα υψηλά επιτόκια και αν οι καταναλωτικές δαπάνες αλλάζουν λόγω του πληθωρισμού. Η Meta Platforms Inc., η μητρική εταιρεία του Facebook, πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου αργότερα την Τετάρτη, με τα αποτελέσματα της Amazon.com Inc. να αναμένονται την Πέμπτη. 

«Τα εταιρικά νέα από τον τομέα της τεχνολογίας ξεκίνησαν μεικτά εξαιτίας των εσόδων της μονάδας cloud της Alphabet που δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών», δήλωσε ο Chris Beauchamp, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της IG Group. «Τώρα εναπόκειται στη Meta απόψε και στην Amazon αύριο να φέρουν τις καλές ειδήσεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν τις μετοχές σε ράλι μέχρι το τέλος του μήνα».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα χρηματιστήρια νοιάζονται μόνο για την ΑΙ – Το δείχνουν τα αποτελέσματα των Big Tech

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News