Business & Finance Τρίτη 24/10/2023, 11:17
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη με ράλι της Alpha Bank

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη με ράλι της Alpha Bank

Ανοδική πορεία καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, κόντρα στην επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις ευρωαγορές, με οδηγό τις μετοχές της Alpha Bank που επανήλθαν στη διαπραγμάτευση, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από το ΤΧΣ σχετικά με τους όρους της διαδικασίας αποέπένδυσής του.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.180,6 μονάδες με άνοδο 0,59% και με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 12 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 2,04% στις 958,7 μονάδες με την Alpha Bank στο +6,22%, ενώ η Πειραιώς ενισχύεται κατά 0,77%, η ΕΤΕ οριακά κατά 0,04% και η Eurobank υποχωρεί κατά 0,5%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ισχυρή άνοδο καταγράφει η Μυτιληναίος και ακολουθούν Coca Cola HBC και ΔΕΗ, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του ΟΤΕ.

Χθες, η μετοχή της Alpha Bank τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης, εν αναμονή περισσότερης ορατότητας για τις επιπτώσεις για τους μετόχους από το deal με την ιταλική UniCredit. 

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η συναλλαγή αυτή θα έχει επιπλέον οφέλη, καθώς θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και των υπολοίπων ελληνικών συστημικών τραπεζών, προσελκύοντας ενδεχομένως και άλλους στρατηγικούς (industrial) επενδυτές, μέσω της διαδικασίας αποεπένδυσης. 

Εξάλλου, η Morgan Stanley σημείωσε πως οι αποτιμήσεις της Alpha Bank είναι «συναρπαστικές» και οι επενδυτές δεν πρέπει να αγνοήσουν τη μετοχή της, με την ίδια να εκτιμά πως θα καταγράψει άνοδο της τάξης του 57% από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό (1,27 ευρώ).

Από την πλευρά της η HSBC επιβεβαίωσε τη θετική της στάση για το σύνολο της ελληνικής αγοράς, καθώς οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών, η κερδοφορία και η ρευστότητα των ελληνικών εισηγμένων θα συνεχίσουν να λαμβάνουν στήριξη από την ισχυρή πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία υπεραποδίδει σταθερά έναντι της υπόλοιπης Ευρωζώνης.

Τα ελληνικά ομόλογα στάθηκαν «καλά» έναντι των γενικότερων πιέσεων που δέχθηκαν οι κρατικοί τίτλοι.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Μικρή πτώση με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα

H επιστροφή των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ελλάδα – Τι σημαίνει το deal Alpha με UniCredit

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News