Business & Finance Δευτέρα 23/10/2023, 10:50
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές – Μικτή εικόνα

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές – Μικτή εικόνα

Με ελαφρώς βελτιωμένο κλίμα μπήκαν στη νέα εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις βασικές αγορές να εμφανίζουν περιορισμένες απώλειες ή ήπια κέρδη.

Το επενδυτικό κλίμα δεν έχει βέβαια συνέλθει ούτε από τις διεθνείς πιέσεις που ασκούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ούτε από τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Jerome Powell, για έλλειψη ισχυρών ενδείξεων τάσης αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού.

Η εικόνα στις ευρωαγορές είναι μικτή, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να καταγράφει οριακές απώλειες, αφότου την Παρασκευή έκλεισε σε χαμηλό επτά μηνών. Ο γερμανικός Dax εμφανίζει αυτή την ώρα οριακά κέρδη, όπως αντίστοιχα και ο γαλλικός Cac. Ισχυρότερη άνοδο, της τάξης του 0,3% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ πτώση της τάξης του 0,2% καταγράφει ο αγγλικός FTSE.

Εξίσου δύσκολη αναμένεται να είναι και η τρέχουσα εβδομάδα, καθώς αφενός θα δημοσιευτεί μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα, μεταξύ αυτών και από μεγάλες εταιρείες, όπως η Microsoft και η Alphabet, αφετέρου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ. Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση αυτή θα λάβει χώρα την Πέμπτη και στην Αθήνα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News