Business & Finance Παρασκευή 20/10/2023, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό 16 ετών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς – Απώλειες στη Wall Street

Σε υψηλό 16 ετών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς – Απώλειες στη Wall Street

Βαθαίνουν οι απώλειες στις αμερικανικές αγορές, εν μέσω γενικευμένης απαισιοδοξίας στα χρηματιστήρια της Δύσης λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Οι ανησυχίες ενέτειναν και το ράλι στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, με την απόδοση του 10ετούς να φτάνει το επίπεδο του 5% για πρώτη φορά από το 2007.

Με το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει πτώση της τάξης του 0,12%, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει κατά τουλάχιστον 10%. Αντίστοιχες απώλειες εμφανίζει αυτή την ώρα και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση της μετοχής της SolarEdge, η οποία υποχώρησε κατά 33% αφότου η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για την επίδοση του τρίτου τριμήνου. Επίσης, η μετοχή της Knight-Swift Transportation εκτινάχθηκε κατά 13%, καθώς είχε καλύτερες επιδόσεις από το προσδοκώμενο το τρίτο τρίμηνο.

Την αναταραχή στην αγορά ενέτειναν τα χθεσινά σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, ο οποίος αναγνώρισε μεν ότι υπάρχουν θετικά σημάδια αποκλιμάκωσης των τιμών, αλλά η επιβράδυνση του πληθωρισμού δεν είναι αρκετή για να καθορίσει μια τάση. Τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι «αποφασιστική» στη δέσμευσή της για τον στόχο του 2%.

Οι αγορές ποντάρουν βέβαια ότι η τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Powell: Εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός ο πληθωρισμός

BofA: Οι επενδυτές έγιναν «αρκούδες» – Κοντά σε σήμα αγοράς οι μετοχές

Janet Yellen: Τα υψηλότερα επιτόκια μπορεί να επιμείνουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News