Business & Finance Πέμπτη 19/10/2023, 11:20
ΑΓΟΡΕΣ

Γεωπολιτικά βαρίδια στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Γεωπολιτικά βαρίδια στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ενώ εκτινάσσονται εκ νέου οι αποδόσεις των ομολόγων.

Η τάση της αγοράς είναι επιφυλακτικά θετική, καθώς αποτιμά όλο και πιο έντονα ότι την Παρασκευή η S&P θα δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, μία κίνηση που θεωρείται σημαντική καθώς «αφορά» έναν μεγάλο οίκο, η βαθμολογία του οποίου παίζει ρόλο στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στους βασικούς διεθνείς δείκτες.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.176,2 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,24% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,29% στις 936,37 μονάδες με τη μετοχή της Πειραιώς να υποχωρεί άνω του 1%, ενώ ηπιότερες είναι οι απώλειες για ΕΤΕ, Eurobank, Alpha. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, της Τέρνα Ενεργειακή και της Jumbo. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor, της Aegean, της Motor Oil και της ΔΕΗ.

Εν των μεταξύ, νέα πτώση καταγράφουν σήμερα οι ευρωαγορές, μετά τις χθες σημαντικές τους απώλειες, με τους επενδυτές να αξιολογούν τόσο τις συνέπειες της κρίσης στη Μέση Ανατολή, όσο και τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ξανά στο κόκκινο με φόντο τη Μέση Ανατολή

Nokia: Προχωρά σε 14.000 απολύσεις για να μειώσει το κόστος

Wall Street: Γεωπολιτική και ομολογιακές αποδόσεις πιέζουν τις μετοχές – Απώλειες άνω του 1%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News