Business & Finance Πέμπτη 19/10/2023, 10:51
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ξανά στο κόκκινο με φόντο τη Μέση Ανατολή

Ευρωαγορές: Ξανά στο κόκκινο με φόντο τη Μέση Ανατολή

Νέα πτώση καταγράφουν σήμερα οι ευρωαγορές, μετά τις χθες σημαντικές τους απώλειες, με τους επενδυτές να αξιολογούν τόσο τις συνέπειες της κρίσης στη Μέση Ανατολή, όσο και τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,78% στις 441,6 μονάδες με τους περισσότερους δείκτες να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Των απωλειών ηγούνται ο κλάδος της βιομηχανίας και των κατασκευών.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 0,33%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,9%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,98%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,97%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,96%. 

Οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή δεν δείχνουν να αποδίδουν. Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται στην Αίγυπτο, ενώ ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ ξεκίνησε διήμερη περιοδεία στην περιοχή.

Οι μετοχές της Nokia υποχωρούν 0,8%, αφού η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει έως και 14.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου μείωσης του κόστους.

Εξάλλου, ισχυρές απώλειες καταγράφηκαν νωρίτερα και στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της πτώσης στη Wall Street, καθώς εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σε νέα υψηλά άνω των 15 ετών με το 10ετές να αγγίζει το 4,9% για πρώτη φορά από το 2007.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Nokia: Προχωρά σε 14.000 απολύσεις για να μειώσει το κόστος

Wall Street: Γεωπολιτική και ομολογιακές αποδόσεις πιέζουν τις μετοχές – Απώλειες άνω του 1%

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News