Business & Finance Τετάρτη 18/10/2023, 17:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα και άνοδος του πετρελαίου

Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα και άνοδος του πετρελαίου

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street με φόντο την άνοδο των τιμών του πετρελαίου εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας που περιέπλεξε τις διπλωματικές προσπάθειες για τον περιορισμό της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,3% στις 33.881 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,6% sτις 13.450 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,49% στις 4.352 μονάδες. Σε ότι αφορά το πετρέλαιο, το αργό τύπου Brent καταγράφει αύξηση 1,4% με την τιμή να έχει φτάσει τα 91,2 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) κινείται στο +1,5% στα 88,4 δολάρια το βαρέλι. 

Η Morgan Stanley υποχωρούσε περίπου 6% μετά τα μειωμένα κέρδη που ανακοίνωσε. Η United Airlines Holdings Inc. διολίσθησε μετά την προειδοποίηση ότι η αναστολή των πτήσεων προς το Τελ Αβίβ και το υψηλότερο κόστος καυσίμων αεροσκαφών θα επιβαρύνει τα κέρδη. Η Procter & Gamble Co. σημείωσε άνοδο καθώς οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ η Tesla Inc. και η Netflix Inc. αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι κατασκευές νέων κατοικιών σημείωσαν άλμα 7% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, στο ετήσιο μέγεθος των 1,36 εκατ. μονάδων, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Τον προηγούμενο μήνα οι ενάρξεις είχαν υποχωρήσει σε χαμηλό τριών ετών στις 1,27 εκατ. Την ίδια στιγμή, οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν σημαντικά κατά 4,4% από τον Αύγουστο στις 1,47 εκατ., σε μια ένδειξη ότι η δραστηριότητα στην αγορά το επόμενο διάστημα θα σημειώσει κάμψη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News