Business & Finance Τρίτη 17/10/2023, 20:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Συγκρατήθηκαν οι απώλειες – Σε στάση αναμονής

Ευρωπαϊκές μετοχές: Συγκρατήθηκαν οι απώλειες – Σε στάση αναμονής

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων και τα απογοητευτικά εταιρικά κέρδη αντιστάθμισαν τα κέρδη του κλάδου ενέργειας. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,1%, ενώ ο δείκτης με τα blue chip έκλεισε στάσιμος. 

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση στις αγορές είναι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του στον πόλεμο κατά της Χαμάς. 

«Αυτό δίδει στις αγορές την εικόνα ότι η σύγκρουση αυτή δεν θα γίνει πολύ χειρότερη», αναφέρει η Ντανιέλα Χάθορν, αναλύτρια της Capital.com. 

O κλάδος κατασκευών και πρώτων υλών καθοδήγησε τις απώλειες με πτώση 0,9%. Αντίθετα, ο ενεργειακός κλάδος ενισχύθηκε 0,3%. 

Σημαντική πτώση, της τάξης του 5,9%, παρουσίασε η μετοχή της Ericsson, η οποία βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια έξι ετών, από τη στιγμή που η σουηδική εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις των αναλυτών όσον αφορά στα τριμηνιαία αποτελέσματά της. 

Σε πτώση 20,1% και η μετοχή της Nordic Semiconductor καθώς η νορβηγική εταιρεία επεξεργαστών δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς για τα έσοδα. 

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,1% στις 15.251,69 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε επίσης 0,1% στις 7.029,70 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 7.675,21 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε 0,1%. 

 

moneyreview.gr

       

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News