Business & Finance Τρίτη 17/10/2023, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση μετά τα ισχυρά μάκρο

Wall Street: Πτώση μετά τα ισχυρά μάκρο

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν πάρει την ανιούσα μαζί με το δολάριο μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που ενισχύουν το ενδεχόμενο να συνεχιστεί για μακρύτερο χρονικό διάστημα η νομισματική σύσφιγξη.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,04% στις 33.971,6 μονάδες, o Νasdsaq κινείται  με πτώση 0,76% στις 13.465,28 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,35% στις 4.358,93 μονάδες.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Σεπτέμβριο έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,3%. Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο και η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,4%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve. 

Παράλληλα, η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα στη Μέση Ανατολή, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Ισραήλ την Τετάρτη σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς. 

Οι επενδυτές στρέφονται και πάλι σε ασφαλή καταφύγια, καθώς οι προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη παραπαίουν, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Bank of America Corp. για τους διαχειριστές κεφαλαίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News