Business & Finance Τρίτη 17/10/2023, 15:50
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο κόκκινο με υποτονικές συναλλαγές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο κόκκινο με υποτονικές συναλλαγές

Σε αρνητικό έδαφος έχει περάσει η χρηματιστηριακή αγορά, καταγράφοντας μικρή υποχώρηση, καθώς οι τιμές των μετοχών απώλεσαν τα αρχικά σημαντικά τους κέρδη, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης στις 15:35 διαμορφώνεται στις 1.168,46 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,48% με την αξία των συναλλαγών κάτω από τα 40 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης που ξεκίνησε με ισχυρά κέρδη υποχωρεί πλέον κατά 0,88% στις 918,76 μονάδες. Πτωτικά κινούνται και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες -άνω του 1%- καταγράφει η ΕΤΕ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco, της Lamda και της Ελλάκτωρ, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean, της Μυτιληναίος και της Motor Oil.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην αξιολόγηση της S&P την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς τόσο η JP Morgan όσο και η DZ Bank προβλέπουν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα. 

Την ίδια ώρα, με πτώση κινούνται πλέον και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Παρά τα αρχικά τους κέρδη, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται πλέον με απώλειες 0,39%, ενώ ο γερμανικός DAX χάνει 0,5%.

Οι μετοχές της Ericsson υποχωρούν άνω του 5%, αφού η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε πτώση 10% σε ετήσια βάση στις οργανικές πωλήσεις και ζημίες 28,9 δισ. σουηδικών κορόνων (2,64 δισ. δολάρια) για το τρίτο τρίμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Börje Ekholm δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ότι η μακροοικονομική αβεβαιότητα θα συνεχιστεί μέχρι το 2024, επηρεάζοντας την ικανότητα των πελατών της να επενδύσουν, εν[ω δεν έδωσε guidance για το επόμενο έτος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Αθήνας προς τις αγορές για συγκράτηση δαπανών το 2024

Alpha Finance: Νέες τιμές στόχοι για τις τράπεζες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News