Business & Finance Τρίτη 17/10/2023, 10:50
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Οριακά κέρδη με αποτελέσματα και Γάζα στο επίκεντρο

Ευρωαγορές: Οριακά κέρδη με αποτελέσματα και Γάζα στο επίκεντρο

Επιφυλακτικότητα και οριακή άνοδος καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων κι ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την αναταραχή στη Μέση Ανατολή.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται πλέον με οριακά κέρδη 0,04% στις 450 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 15.254 μονάδες, ο CAC 40 στην Γαλλία ενισχύεται κατά 0,1% στις 7.030 μονάδες και ο FTSE 100 στην Βρετανία κινείται με άνοδο 0,3% στις 7.655 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,34% στις 28.487 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει οριακά κέρδη στις 9.289 μονάδες.

Η Ericsson, η Rio Tinto και η Publicis  είναι μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών που ανακοινώνουν τριμηνιαία αποτελέσματα την Τρίτη, ενώ ακολουθούν οι τραπεζικοί κολοσσοί της Wall Street, οι Bank of America
 και Goldman Sachs, δημοσιεύσουν τα στοιχεία τους πριν από το άνοιγμα της αγοράς στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γάζα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden θα επισκεφθεί το Ισραήλ την Τετάρτη, ενώ 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες προετοιμάζονται για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν νωρίτερα με θετικό πρόσημο και κυρίως η αγορά της Αυστραλίας μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής της τράπεζας.

Χθες, εξάλλου, η Wall Steet έκλεισε με σημαντική άνοδο, καθώς οι συναλλασσόμενοι περιμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, προσπερνώντας τη νέα άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News