Business & Finance Δευτέρα 16/10/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ο Dow στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Σεπτέμβριο

Wall Street: Ο Dow στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Σεπτέμβριο

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι συναλλασσόμενοι περιμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, προσπερνώντας τη νέα άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,93% ή κατά 314,25 μονάδες στις 33.984,54 μονάδες, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Σεπτέμβριο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,06% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 4.373,63 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 13.567,98 μονάδες με άνοδο 1,2%.

Η Nike και η Travelers Companies ήταν αυτές που καθοδήγησαν την άνοδο του Dow παρουσιάζοντας κέρδη 2,1%. Και οι 11 κλάδοι του S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά. 

Η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την εβδομάδα με το 11% των εισηγμένων στον S&P 500 να αναμένεται να παρουσιάσουν αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα, όπως J&J, Bank of America, Netflix και Tesla.

Η μετοχή της Charles Schwab σημείωσε ράλι άνω του 4%, αφότου ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για τα κέρδη ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο. 

Ορισμένοι πάντως στη Wall Street αρχίζουν να προετοιμάζονται για μεγαλύτερη αστάθεια προς το τέλος του έτους εν μέσω των αυξανόμενων ομολογιακών αποδόσεων και των υψηλών τιμών πετρελαίου, τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και τη διένεξη στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, η προσοχή στα εταιρικά κέρδη μπορεί να δώσει στους επενδυτές αισιοδοξία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αναφέρει η Λίζα Έρικσον, αντιπρόεδρος της της US Bank Wealth Management. 

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε οκτώ μονάδες βάσης στο 4,71%, ενώ οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν καθώς οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα χαλαρώσουν τις κυρώσεις τους στη Βενεζουέλα. 

Το κλίμα ήταν μεικτό στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας: ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,5% παρουσιάζοντας κέρδη για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,8%. Ο Nasdaq υποχώρησε 0,2% την προηγούμενη εβδομάδα. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News