Business & Finance Δευτέρα 16/10/2023, 18:10
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Finance: Νέες τιμές στόχοι για τις τράπεζες

Alpha Finance: Νέες τιμές στόχοι για τις τράπεζες

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας προχωρά η Alpha Finance, σε έκθεσή της, λόγω των αναθεωρημένων προς τα πάνω προβλέψεων για τα κέρδη τους.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι μία από τις δύο προτιμητέες επιλογές της, λόγω της σχέσης αποτίμηση/προφίλ κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, για την Πειραιώς δίνει τιμή-στόχο τα 3,92 ευρώ από 2,75 ευρώ προηγουμένως.

Η δεύτερη επιλογή της είναι η Eurobank,  λόγω των πρωτοβουλιών επέκτασής της. Για τη Eurobank, η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 2 ευρώ από 1,53 ευρώ προηγουμένως.

Για την Εθνική Τράπεζα, η χρηματιστηριακή δίνει νέα τιμή-στόχο τα 7,10 ευρώ από 5,41 ευρώ προηγουμένως. Η Alpha Finance σημειώνει για την ΕΤΕ ότι εξακολουθεί να αναμένει πως η τράπεζα θα σημειώσει σημαντικά ανοδική πορεία αν και κάπως ηπιότερη σε σχέσει με τις άλλες δύο συστημικές τράπεζες.

Οι ελληνικές τράπεζες οδεύουν προς μια χρονιά ορόσημο όσον αφορά την κερδοφορία τους, με ένα συνδυασμό υποστηρικτικών παραγόντων, όπως τα αυξημένα επιτόκια της αγοράς, την ευνοϊκή δομή της αγοράς και θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον, επισημαίνει η Alpha Finance.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι οι αναφερόμενες τάσεις επιβεβαιώνουν πλήρως την άποψή της ότι οι εγχώριες τράπεζες είναι σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθούν από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, με τους πραγματικούς αριθμούς να υπερβαίνουν μέχρι στιγμής κάθε προσδοκία.

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η κερδοφορία τους είναι πιθανό να βελτιωθεί περαιτέρω και να παραμείνει υψηλή για πολλά ακόμη τρίμηνα, ως αποτέλεσμα της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ για «υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» επιτόκια, προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, σε συνδυασμό με την ευνοϊκή δομή της αγοράς του εγχώριου συστήματος. 

Σχετικά με τη διαδικασία αποεπένδυσης του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που ξεκίνησε από τη Eurobank, θεωρεί ότι αποτελεί σημαντικό θετικό καταλύτη για τις τράπεζες μεσοπρόθεσμα, καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευελιξία, στρατηγικά και λειτουργικά. Βραχυπρόθεσμα σημειώνει ότι η διαδικασία αποεπένδυσης θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη για την απόδοση των τραπεζών, αν και η ζήτηση φαίνεται αρκετά ισχυρή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News