Business & Finance Δευτέρα 16/10/2023, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Wall Street: Κέρδη εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Οι δείκτες της Wall Street άνοιξαν με κέρδη τη Δευτέρα με τους επενδυτές να αναμένουν ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ παράλληλα αξιολογούν τις συνέπειες της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και τις διπλωματικές προσπάθειες αποφυγής ενός πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η αρχή για τα εταιρικά αποτελέσματα έγινε την Παρασκευή με τα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών JP Morgan, Citi, BlackRock και Wells Fargo να υπερβαίνουν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

O βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,53% στις 33.849,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,6% στις 4.355 μονάδες kai o τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,75% στις 13.511 μονάδες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εξετάζει το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού στο Ισραήλ στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας διπλωματικής προσπάθειας για την αποτροπή της εξάπλωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken να επιστρέφει στο Ισραήλ τη Δευτέρα, μετά από συνομιλίες με Άραβες αξιωματούχους, και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να προετοιμάζεται για επίσκεψη την Τρίτη.

Στα μακροοικονομκά νέα, ο δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη υποχώρησε κατά 6,5 μονάδες τον Οκτώβριο, στις -4,6 μονάδες. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -6 μονάδες, ενώ μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν ότι ο κλάδος συρρικνώνεται. Σημειωτέον ότι τον Σεπτέμβριο ο δείκτης είχε καταγράψει άλμα 21 μονάδων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News