Business & Finance Παρασκευή 13/10/2023, 22:45
ΑΓΟΡΕΣ

Πού βλέπει τον S&P 500 o μεγαλύτερος «ταύρος» της Wall Street

Πού βλέπει τον S&P 500 o μεγαλύτερος «ταύρος» της Wall Street

Ο μεγαλύτερος «ταύρος» της Wall Street εμμένει στην αισιοδοξία του για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, παρόλο που αυξάνονται οι ανησυχίες ότι οι εταιρείες τελικά θα λυγίσουν υπό την πίεση των υψηλότερων επιτοκίων.

«Πιστεύουμε ότι τα πράγματα στην πραγματικότητα βελτιώνονται, παρόλο που τα επιτόκια είναι υψηλότερα», δήλωσε ο John Stoltzfus, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Oppenheimer & Co..

Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν και τα ομόλογα σημείωσαν ράλι την Παρασκευή εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, οι αποδόσεις των ομολόγων εξακολουθούν να κυμαίνονται κοντά σε υψηλά πολλών δεκαετιών.

Για τον Stoltzfus, τα υψηλότερα επιτόκια δεν αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τις μετοχές, εφόσον κινούνται σε μικρότερο εύρος διακύμανσης. Ένας δείκτης αστάθειας των επιτοκίων της Bank of America βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε τα ομόλογα να διαπραγματεύονται πραγματικά σε ένα εύρος διακύμανσης, από ένα σχετικά χαμηλό έως ένα σχετικό υψηλό. Η αγορά ομολόγων κοιτάζει μπροστά και ανακαλύπτει ότι η Fed όντως τα καταφέρνει σωστά, παρόλο που δεν είναι αλάνθαστη», είπε.

Ο Stoltzfus έχει δώσει τον υψηλότερο στόχο τιμής για τις μετοχές των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 από όλους τους αναλυτές μετοχών που παρακολουθεί το Bloomberg. Προβλέπει ότι ο δείκτης αναφοράς για τις μετοχές των ΗΠΑ θα ολοκληρώσει το 2023 στα 4.900, που σημαίνει άλμα περίπου 13% από τα τρέχοντα επίπεδα. Επικαλέστηκε δε το δυναμικό ξεκίνημα των αποτελεσμάτων των τραπεζικών κερδών σήμερα Παρασκευή μεταξύ των λόγων για την αισιοδοξία των μετοχών.

Ο στρατηγικός αναλυτής της Oppenheimer ήταν επίσης ένας από τους μεγαλύτερους «ταύρους» των μετοχών πέρυσι, ένα στοίχημα που κατέρρευσε ωστόσο καθώς οι μετοχές υποχώρησαν. Σίγουρα, μια από τις προβλέψεις του από πέρυσι – ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα εξακολουθούσε να υποστηρίζεται καλά από τη ζήτηση των καταναλωτών – αποδείχθηκε το 2023 και βοήθησε στην αύξηση της ετήσιας αύξησης του S&P 500 περίπου κατά 13%.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News