Business & Finance Παρασκευή 13/10/2023, 17:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με μοχλό τα τραπεζικά κέρδη

Wall Street: Κέρδη με μοχλό τα τραπεζικά κέρδη

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με ώθηση από τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,8% στις 33.903 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται κατά 0,06% υψηλότερα στις 13.579,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,36% στις 4.362 μονάδες.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της JPMorgan αυξήθηκαν κατά 35% στα 13,15 δισεκατομμύρια δολάρια με ώθηση και από την εξαγορά της First Republic Bank. Τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 4,33 δολάρια ανά μετοχή με τους αναλυτές να αναμένουν κέρδη 3,96 δολάρια ανά μετοχή. Ο τραπεζικός κολοσσός κατέγραψε έσοδα 40,69 δισ. δολάρια με τους αναλυτές σε σχετική δημοσκόπηση της LSEG να προβλέπουν 39,63 δισ. δολάρια. 

Ομοίως και η Wells Fargo & Co. ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα καθαρά έσοδα από τόκους το γ’ τρίμηνο και αναθεώρησε εκ νέου ανοδικά το guidance για το σύνολο του έτους, καθώς η τράπεζα συνεχίζει να επωφελείται από τα υψηλότερα επιτόκια.

Η τράπεζα με έδρα το Σαν Φανσκίσκο ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που ανήλθαν στα 5,77 δισ. δολ. ή 1,48 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο σε σύγκριση με 3,59 δισ. δολ. ή 86 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 20,9 δισ. δολ., αυξημένα κατά 6,5% από τα 19,6 δισ. δολ. του τρίτη τριμήνου του 2022. 
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή στα 1,24 δολ. με έσοδα 20,086 δισ. δολ. σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet. 

Αλλά και η BlackRock κατέγραψε άλμα 13% στα κέρδη γ’ τριμήνου, ενώ τα κέρδη της BlackRock ανήλθαν σε 1,64 δισ. δολ. ή 10,91 δολ. ανά μετοχή το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,45 δισ. δολ. ή 9,55 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. 

Τέλος, και η Citigroup ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο με τη σταθερή ανάπτυξη τόσο στους θεσμικούς πελάτες της όσο και στην ιδιωτική τραπεζική να τροφοδοτεί έσοδα υψηλότερα του αναμενόμενου. Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1.63 δολαρίων, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 20,14 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 19,31 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 9% και 2%, αντίστοιχα, σε ετήσια βάση.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο του αναμενόμενου. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν μόλις 0,1% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν οι τιμές να αυξηθούν κατά 0,5% σε δημοσκόπηση του Reuters. 

Στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας Patrick Harker δήλωσε ότι ο αποπληθωρισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων εκεί που βρίσκονται, εκτός αν υπάρξει απότομη αλλαγή στα δεδομένα. 

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σημείο όπου μπορούμε να διατηρήσουμε τα επιτόκια εκεί που είναι», δήλωσε ο Harker. «Με το να μην κάνουμε τίποτα, εξακολουθούμε να κάνουμε κάτι. Και, στην πραγματικότητα, κάνουμε αρκετά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News