Business & Finance Τρίτη 10/10/2023, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα σε ομόλογα και Fed

Ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα σε ομόλογα και Fed

Ανοδικά κινούνται -για δεύτερη ημέρα- οι δείκτες στη Wall Street, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν μετά τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed που ενέτειναν τις εικασίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ οδεύει για μια ακόμα παύση στον κύκλο των επιτοκιακών αυξήσεων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,34% στις 33.720 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,48% στις 4.356,5 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,42% στις 13.543 μονάδες.

Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ υποχωρεί κατά σχεδόν 10 μονάδες βάσης στο 4,7%.

Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν μετά το χθεσινό ράλι -το μεσγαλύτερο από τον περασμένο Απρίλιο- εν μέσω των ανησυχιών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Το αργό σημειώνει πτώση 0,31% στα 86,1 δολάρια και το μπρεντ χάνει 0,28% στα 87,9 δολάρια.

Κάποια αναλυτές προβλέπουν πλέον ανάκαμψη μετά τις πρόσφατες απώλειες.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές, όπως η Alibaba Group Holding Ltd. και η Baidu Inc., σημειώνουν κέρδη. Παράλληλα, η PepsiCo Inc. ενισχύεται, καθώς τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Επίσης, κέρδη σημειώνει και η μετοχής της Amazon.com Inc. καθώς ξεκίνησε την Τρίτη η φθινοπωρινή της πώληση για τους συνδρομητές της Prime.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της Fed φάινεται ότι συσπειρώνονται γύρω από την ιδέα ότι οι αυστηρότερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες μετά την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κραικών ομολόγων, μπορεί να υποκαταστήσουν πρόσθετες επιτοκιακές αυξήσεις. Ο αντιπρόεδρος της Fed Φίλιπ Τζέφερσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αξιωματούχοι είναι σε θέση να «προχωρήσουν προσεκτικά». Πάντως, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις τοποθετήσεις μιας σειράς αξιωματούχων της Fed, συμπεριλαμβανομένων των Raphael Bostic, Neel Kashkari, Christopher Waller και Mary Daly.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News