Business & Finance Πέμπτη 5/10/2023, 22:08
ΑΓΟΡΕΣ

Binance: Συρρίκνωση για έβδομο συνεχόμενο μήνα του μεριδίου αγοράς spot

Binance: Συρρίκνωση για έβδομο συνεχόμενο μήνα του μεριδίου αγοράς spot

Το μερίδιο αγοράς spot της Binance μειώθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα, καθώς η έλλειψη μεταβλητότητας και τα παρατεταμένα ρυθμιστικά προβλήματα βάρυναν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Το μερίδιο αγοράς spot της πλατφόρμας συναλλαγών υποχώρησε στο 34,3% τον Σεπτέμβριο από 38,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ερευνητής CCData. Τον Ιανουάριο ήταν 55,2%. Στα παράγωγα, το μερίδιο αγοράς της υποχώρησε στο 51,5% από 53,5% τον Αύγουστο και 62,6% τον Ιανουάριο.  

Τον περασμένο μήνα η Binance σταμάτησε μια άλλη προωθητική ενέργεια με μηδενικό τέλος που είχε συμβάλει στην ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας. Το χρηματιστήριο είναι επίσης μπλεγμένο σε αγωγές από την αμερικανική Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, οι οποίες ισχυρίζονται ότι η πλατφόρμα δεν είχε εγγραφεί στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές και προσέφερε παράνομους τίτλους. Η Binance, ο Changpeng Zhao, ιδρυτής και επικεφαλής του ανταλλακτηρίου, και το τμήμα της που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Η Binance, η οποία λέει ότι λειτουργεί ως virtual εταιρεία, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. 

Binance: Συρρίκνωση για έβδομο συνεχόμενο μήνα του μεριδίου αγοράς spot-1

 

«Η διακοπή της προώθησης συναλλαγών με μηδενική χρέωση για δημοφιλή ζεύγη συναλλαγών, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες γύρω από τον ρυθμιστικό έλεγχο στο χρηματιστήριο συνέβαλε σε αυτή την πτώση», δήλωσε ο Jacob Joseph, αναλυτής ερευνών στην CCData.

Ο όγκος συναλλαγών spot που έχασε το Binance πήγε σε ανταλλακτήρια όπως το HTX, το Bybit και το DigiFinex, δήλωσε ο ερευνητής. Τα ανταγωνιστικά ανταλλακτήρια OKX, Bybit και Bitget πήραν μερίδιο αγοράς στα παράγωγα, δήλωσε η CCData.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Εκροές 500 εκατ. δολ. σε 9 εβδομάδες βλέπει η αγορά κρυπτονομισμάτων

Κρυπτονομίσματα: Οκτώ ανταλλακτήρια χειρίζονται το 90% του συνολικού όγκου συναλλαγών

Fed και πληθωρισμός παρασύρουν το Bitcoin σε χαμηλό διμήνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News