Business & Finance Πέμπτη 5/10/2023, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ξανά στο κόκκινο με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Wall Street: Ξανά στο κόκκινο με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Εκ νέου πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας διατηρούνται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,24% στις 33.051 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,42% στις 4.246,5 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq 100 σημειώνει απώλειες 0,72%, καθώς οι επενδυτές διστάζουν ενόψει των στοιχείων για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Η αγορά περιμένει στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας ψυχραίνεται αρκετά ώστε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αποφύγει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Η έκθεση της Πέμπτης έδειξε μικρή αύξηση του αριθμού των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αιτήσεις αυξήθηκαν σε 207.000 την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας. Σημειωτέον ότι η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, αγγίζοντας το 4,762%.

Παρά τη χθεσινή σταθεροποίηση, το επενδυτικό κλίμα παραμένει εύθραυστο. Οι επιθετικές κινήσεις σε όλες τις αγορές προκλήθηκαν από την εκτίναξη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά πολλών ετών. Οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να δουν αν τα στοιχεία της Παρασκευής για τα εργασιακά εδραιώνουν τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων τον Νοέμβριο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Επί του παρόντος, τα στοιχήματα τιμολογούν μία στις τέσσερις πιθανότητες για μια κίνηση της Fed τον επόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε τον Αύγουστο κατά 9,9% και διαμορφώθηκε σε 58,3 δισ. δολ. – το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2020 – από 64,7 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έλλειμμα 62,3 δισ. δολ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News