Business & Finance Πέμπτη 5/10/2023, 11:02
ΑΓΟΡΕΣ

«Ανάσα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ράλι των ομολόγων

«Ανάσα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ράλι των ομολόγων

Καλύτερη ψυχολογία επικρατεί σήμερα στις ευρωαγορές, καθώς αποκλιμακώθηκαν οι χθεσινές πιέσεις στην αγορά ομολόγων που είχαν φέρει τις αποδόσεις σε επίπεδα αντίστοιχα με το 2007. Λίγη ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων τα κεντρικά χρηματιστήρια στην Ευρώπη έχουν μικτή εικόνα και καταδεικνύουν ότι οι traders κινούνται επιφυλακτικά.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,11%, έχοντας κλείσει χθες σε χαμηλό έξι μηνών. Οριακά κέρδη εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100, έπειτα από τρεις συναπτές συνεδριάσεις πτώσης. Ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες μικρότερες του 0,15%, όπως αντίστοιχα και ο γαλλικός CAC και ο ιταλικός FTSE MIB.

Υπενθυμίζεται πως χθες επικράτησε πανικός στις αγορές ομολόγων και μαζικό sell off στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, καθώς ο επενδυτικός κόσμος συνειδητοποιεί σταδιακά πως οι κεντρικές τράπεζες θα κρατήσουν πράγματι τα επιτόκια δανεισμού σε υψηλό επίπεδο για πολύ καιρό ακόμη. Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί δύο ακόμη συνεδριάσεις έντονων πιέσεων, οι οποίες αποκλιμακώθηκαν σημαντικά μετά την δημοσίευση των στοιχείων της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κάτι «σπάει» στις αγορές – Πού οφείλεται το sell-off στα ομόλογα

Reuters: Μπορεί το ευρώ να επιστρέψει στην απόλυτη ισοτιμία του με το δολάριο;

Ομόλογα: Μικρή «ανάσα» για τις αποδόσεις μέσα στην «καταιγίδα»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News