Business & Finance Τετάρτη 4/10/2023, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένουν οι ανησυχίες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παραμένουν οι ανησυχίες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Περαιτέρω πτώση καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, οδεύοντας σε νέα χαμηλά εξαμήνου, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάσσονται εν μέσω ανησυχιών για υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4%, καταγράφοντας πτώση για τρίτη συνεχή συνεδρίαση. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έφτασε το 3% για πρώτη φορά από το 2011.  

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,7% στις 14.977 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,45% στις 6.995,5 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με οριακές απώλειες 0,08% στις 7.463,9 μονάδες.

Στον Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,5%.

Στις επιμέρους μετοχές, η Tesco Plc καταγράφει κέρδη μετά την ενίσχυση των προβλέψεων για τα κέρδη της, ενώ η μετοχή της εταιρείας πληρωμών Nexi SpA υποχωρεί μετά την αρνητική έκθεση της Citi εν όψει των αποτελεσμάτων της. Επίσης, η Spirent Communications Plc διολισθαίνει μετά από προειδοποίηση για τα κέρδη της.

Το sell-off στην αγορά ομολόγων έχει πλήξει τις παγκόσμιες μετοχές τις τελευταίες ημέρες λόγω των ανησυχιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο. Ο Stoxx 600 επέκτεινε τις απώλειες μετά από πτώση για δύο συνεχόμενους μήνες και απέχει πλέον λίγο πάνω από 3% από την εξάλειψη των κερδών του 2023. Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, τα οποία ξεκινούν αργότερα αυτόν τον μήνα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Βυθίστηκαν σε νέο χαμηλό έξι μηνών

Wall Street: Ο Dow Jones πέρασε σε bear market για φέτος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News