Business & Finance Τρίτη 3/10/2023, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Νέες απώλειες με επιτόκια και μάκρο στο επίκεντρο

Ευρωαγορές: Νέες απώλειες με επιτόκια και μάκρο στο επίκεντρο

Με νέες απώλειες κινούνται σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν μια σειρά από απαισιόδοξα οικονομικά στοιχεία  από την Ευρωζώνη, ενώ οι αξιωματούχοι της Fed κάνουν λόγο για νέες αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης χάνει μόλις 0,04% στις 444,9 μονάδες με τους περισσότερους επιμέρους κλάδους στο κόκκινο.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,22% στις 15.213,5 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,23% στις 7.052 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,17% στις 27.802 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX καταγράφει απώλειες 0,13% στις 9.306 μονάδες. 

Αντιθέτως, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,17% στις 7.522,8 μονάδες καθώς ο δείκτης τιμών λιανικής στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 6,2% ετησίως, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα ενός έτους. Ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων μειώθηκε στο 9,9% από 11,5% και σε μηνιαία βάση οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,1%. Πρόκειται για την πρώτη πτώση σε μηνιαία βάση εδώ και δύο χρόνια.

Οι αγορές δεν δείχνουν διάθεση ανάκαμψης μετά τις σημαντικές απώλειες του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, οι οποίες συνεχίστηκαν και στην χθεσινή πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η μεταποίηση στην Ευρωζώνη βρίσκεται βαθιά στην ύφεση, ενώ οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν σχεδόν σε επίπεδο ρεκόρ.

Στην Wall Street, από την άλλη, καταγράφηκαν μεικτά πρόσημα με φόντο τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Κογκρέσο το Σαββατοκύριακο και απέτρεψε το «λουκέτο» της κυβέρνησης. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου

Wall Street: Αρνητικά ξεκίνησε ο Dow τον Οκτώβριο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News