Business & Finance Δευτέρα 2/10/2023, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αντίθετα πρόσημα με αναταραχή σε πολλά μέτωπα

Wall Street: Αντίθετα πρόσημα με αναταραχή σε πολλά μέτωπα

Μικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα και του τριμήνου στον απόηχο της συμφωνίας που επετεύχθη την τελευταία στιγμή για την παράταση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης για άλλες 45 ημέρες, η οποία απέτρεψε το «λουκέτο» της κυβέρνησης.

Παρότι η συμφωνία ενδεχομένως απειλήσει τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy, η παράταση σημαίνει ότι οι νομοθέτες έχουν περισσότερο χρόνο για να περάσουν νομοσχέδια δαπανών και να συμφωνήσουν σε ένα πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο χωρίς τη διαταραχή που συνεπάγεται ένα shutdown. Πάντως, οι νομοθέτες εξακολουθούν να είναι διχασμένοι όσον αφορά τα επίπεδα δαπανών και τα χρήματα για την Ουκρανία και την ασφάλεια των συνόρων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει το sell-off στα ομόλογα με τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων να προσεγγίζουν τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, για ενδείξεις σχετικά με την κατεύθυνση των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,26% στις 33.419,4 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται οριεακά κατά 0,04% στις 4.280,9 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,55% στις 13.291,7 μονάδες.

Σημειωτέον ότι η Wall Street παρουσίασε πάντως μεγάλες απώλειες και στο μήνα και στο τρίμηνο. O S&P 500 έκλεισε τον Σεπτέμβριο με πτώση 4,9% και το τρίτο τρίμηνο με απώλειες 3,7%. Ο Nasdaq υποχώρησε αντίστοιχα 5,8% και 4,1%. Και οι δύο δείκτες γνώρισαν το Σεπτέμβριο τον χειρότερο μήνα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ο Dow υποχώρησε 3,5% στο μήνα και 2,6% στο τρίμηνο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: O Σεπτέμβριος ο χειρότερος μήνας του έτους για Dow και S&P 500

Ackman: Φρενάρει η οικονομία των ΗΠΑ – Η Fed τελείωσε με τις αυξήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News