Business & Finance Δευτέρα 2/10/2023, 10:47
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη με ώθηση από τον πληθωρισμό

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη με ώθηση από τον πληθωρισμό

Με κέρδη άνοιξαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά την αισιοδοξία που προκάλεσαν προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,35% με τους περισσότερους δείκτες σε θετικό έδαφος. Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,55% στις 15.472 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,86%, στις 7.196 μονάδες και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,18% στις 7.621 μονάδες. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει μόλις 0,09% και ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται κατά 0,7%.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Σεπτέμβριο σε χαμηλό διετίας στο 4,3%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η πρόσφατη επιτοκιακή αύξηση στην οποία προχώρησε η ΕΚΤ ενδέχεται να είναι η τελευταία.

Στις ασιατικές αγορές καταγράφηκαν, νωρίτερα, μεικτά πρόσημα με φόντο την ανάκαμψη της μεταποίησης στην Κίνα. Ειδικότερα ο δείκτης PMI αυξήθηκε στο 50,2 αυτόν τον μήνα από 49,7 τον Αύγουστο, περνώντας σε επίπεδο επέκτασης. 

Την ίδια ώρα, θετικά κινούνται και τα futures στη Wall Street καθώς οι νομοθέτες στις ΗΠΑ κατάφεραν να καταλήξου σε προσωρινό συμβιβασμό προκειμένου να αποφευχθεί το «λουκέτο» της κεντρικής κυβέρνησης. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Deutsche Bank: Ο Σεπτέμβριος επιβεβαίωσε την κακή φήμη του – Στον «πάτο» των αποδόσεων το ΧΑ

Wall Street: O Σεπτέμβριος ο χειρότερος μήνας του έτους για Dow και S&P 500

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο χειρότερο τρίμηνο σε διάρκεια έτους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News