Business & Finance Παρασκευή 29/09/2023, 22:44
ΑΓΟΡΕΣ

Με τις πρώτες τριμηνιαίες απώλειες για το 2023 κλείνει τον Σεπτέμβριο το Bitcoin

Με τις πρώτες τριμηνιαίες απώλειες για το 2023 κλείνει τον Σεπτέμβριο το Bitcoin

Καθώς ο Σεπτέμβριος πλησιάζει στο τέλος του, το Bitcoin είναι έτοιμο να κλείσει το τρίμηνο με πτώση, στην πρώτη τριμηνιαία πτώση του φέτος.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία έχει υποχωρήσει περίπου 12% από τον Ιούνιο και διαπραγματεύεται περίπου στα 26.680 δολάρια την Παρασκευή. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσε άνοδο 83%, ανακάμπτοντας εν μέρει από την πτώση 64% που παρατηρήθηκε το 2022, καθώς ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ταλανίστηκε από σκάνδαλα και πτωχεύσεις. 

Το Bitcoin παραμένει σε ένα στενό εύρος συναλλαγών από τα τέλη του δεύτερου τριμήνου εν μέσω αβέβαιων μακροοικονομικών προοπτικών. Η Federal Reserve άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια την περασμένη Τετάρτη, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να μειώνουν τη γοητεία των πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων.

«Η επιθετική στάση της Fed έχει αυξήσει την ανησυχία των επενδυτών, οδηγώντας σε πτώση τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις ψηφιακές αγορές περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Hosam Mahmoud, αναλυτής της CCData.

Με τις πρώτες τριμηνιαίες απώλειες για το 2023 κλείνει τον Σεπτέμβριο το Bitcoin-1

 

Σε ένα διάστημα εννέα εβδομάδων που έληξε στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι επενδυτές απέσυραν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια από προϊόντα κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με έκθεση της CoinShares. Το Bitcoin αποτέλεσε το 85% των εκροών, φτάνοντας τα 45 εκατομμύρια δολάρια. 

Την Πέμπτη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανέβαλε τις αποφάσεις σχετικά με τις προτάσεις spot Bitcoin ETF της BlackRock Inc. λίγες μόλις ημέρες μετά την αναβολή των αποφάσεων για τα Ark 21Shares και GlobalX μέχρι τον Ιανουάριο. 

«Οι σημερινοί επενδυτές ενθουσιάστηκαν πολύ με την πιθανότητα ένα Bitcoin ETF να ωθήσει ένα νέο κύμα ζήτησης», δήλωσε ο Peter Tchir, επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής στην Brean Capital. «Πριν από μερικά χρόνια, αυτό θα βοηθούσε πολύ, καθώς ήταν δύσκολο να κατέχει κανείς κρυπτονόμισμα, αλλά τώρα απλά δεν είναι τόσο δύσκολο. Ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί και ίσως υπάρχει κάποια αμφιβολία ότι θα υλοποιηθεί ποτέ, τουλάχιστον όχι σύντομα».

Ωστόσο, οι αυξανόμενες προοπτικές ενός κλεισίματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ κάνουν επίσης ορισμένους υποστηρικτές του Bitcoin να προβλέπουν ένα ράλι παρόμοιο με αυτό που συνέβη ως απάντηση στην κρίση των περιφερειακών τραπεζών νωρίτερα φέτος. Τον Μάρτιο, το Bitcoin σημείωσε άλμα περίπου 25% σε διάστημα ενός μήνα, όταν τρεις μικρές και μεσαίες τράπεζες των ΗΠΑ κατέρρευσαν μέσα σε πέντε ημέρες.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η διορθωτική φάση του Bitcoin ωριμάζει», δήλωσε ο Will Tamplin, ανώτερος αναλυτής της Fairlead Strategies. «Έχει ξεπεράσει τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών και αποτυπώνει βελτιωμένη δυναμική από τις υπερπουλημένες συνθήκες».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News