Business & Finance Πέμπτη 28/09/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδική η συνεδρίαση, αλλά ο μήνας θα είναι ο χειρότερος του έτους

Wall Street: Ανοδική η συνεδρίαση, αλλά ο μήνας θα είναι ο χειρότερος του έτους

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να προσπαθούν να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες αυτού του μηνός. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 116,07 μονάδες ή 0,35% στις 33.666,34 μονάδες. Προς στιγμή, στο υψηλό της συνεδρίασης είχε ενισχυθεί περισσότερο από 200 μονάδες. 

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,59%, κλείνοντας στις 4.299,70 μονάδες, με αρκετές ωστόσο αυξομειώσεις πάνω και κάτω από το φράγμα των 4.300 μονάδων στη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,83% στις 13.201,28 μονάδες. 

Ο κλάδος παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας ενισχύθηκε 1,2% ωθώντας σε άνοδο το δείκτη S&P 500, χάρη στα κέρδη 2% της Meta Platforms. Η Intel και η Cisco Systems ενισχύθηκαν 1,6% και 1,3% αντίστοιχα, προσφέροντας ώθηση στο δείκτη Dow. 

«Πέρνουμε μία ανάσα από τις πιέσεις ρευστοποιήσεων. Εν απουσία κάποιου σημαντικού καταλύτη, είναι δύσκολο να κρατήσουμε μία πορεία προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η σημερινή συνεδρίαση προσφέρει μία παύση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η πτώση δεν θα συνεχιστεί μέσα στο γενικότερο αρνητικό περιβάλλον», αναφέρει ο Ρος Μέιφιλντ, αναλυτής της Baird. 

Oι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ευνοήθηκαν από τη μικρή υπαναχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς άγγιξε μεν νέο υψηλό 15ετίας μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική καθώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν λιγότερο του αναμενομένου την τελευταία εβδομάδα, όμως συνεχεία περιορίστηκε από το αρχικό επίπεδο. 

Η αυριανή συνεδρίαση θα σηματοδοτήσει το τέλος ενός ιδιαίτερα δύσκολου μηνός αλλά και τριμήνου. Ο Dow αναμένεται να κλείσει το μήνα με πτώση 3% και το τρίμηνο με απώλειες άνω του 2%. Ο S&P 500 αναμένεται να υποχωρήσει 4,6% και 3,4% στο μήνα και στο τρίμηνο αντίστοιχα. Ο Nasdaq αναμένεται να κλείσει το μήνα και το τρίμηνο με απώλειες 6% και 4,3% αντίστοιχα. 

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία για τις ατομικές καταναλωτικές δαπάνες που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αύριο Παρασκευή. Στο ραντάρ των επενδυτών είναι επίσης και οι διαπραγματεύσεις των νομοθετών για την έγκριση των νομοσχεδίων που θα διασφαλίσουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αποφύγει το shutdown εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 1ης Οκτωβρίου. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News