Business & Finance Τετάρτη 27/09/2023, 10:52
ΑΓΟΡΕΣ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν το πληθωρισμό, τα επιτόκια και την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακά κέρδη 0,1% στις 448,13 μονάδες με τους επιμέρους κλάδους μοιρασμένους σε αρνητικό και θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,1%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακά κέρδη 0,04%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακή άνοδο 0,05%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κερδίζει 0,15%. 

Οι ασιατικές αγορές ανέτρεψαν τις αρχικές απώλειες και έκλεισαν κυρίως με κέρδη μετά τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα και τον πληθωρισμό στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 17,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, γεγονός που αποτελεί την πρώτη μηνιαία αύξηση από το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Επίσης, ο πληθωρισμός στην Αυστραλία επιταχύνθηκε κατά 5,2% τον Αύγουστο, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

Χθες, οι τρεις κύριοι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν με απώλειες καθώς τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και τη καταναλωτική εμπιστοσύνη φούντωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

«Τελικά, πολλά θα εξαρτηθούν από τα επιτόκια και τη μεταβλητότητα των επιτοκίων», δήλωσε ο Chamath De Silva, ανώτερος διαχειριστής κεφαλαίων στην Betashares στο Σίδνεϊ. «Οι διεθνείς θα πάρουν πιθανώς μια ανάσα μόλις ολοκληρωθεί το παγκόσμιο sell-off των ομολόγων».

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News