Business & Finance Τρίτη 26/09/2023, 11:15
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εύθραυστη προσπάθεια αντίδρασης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εύθραυστη προσπάθεια αντίδρασης

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.217,44 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,13% με την αξία των συναλλαγών στα 8,5 εκατ. ευρώ. Οτραπεζικός 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+1,84%), του ΟΤΕ (+1,18%), της ΔΕΗ (+0,90%) και της Elvalhalcor(+0,90%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (-1,86%), της Jumbo (-1,52%), της Autohellas (-1,51%) και της Ελλάκτωρ (-1,41%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,27%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,17%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,54%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,48%). Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 29 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Epsilon Net +7,32% και Ίλυδα +6,30%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ -14,49% και Mevaco -7,30%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να «χωνέψει» τα τρέχοντα επίπεδα καθώς αξιολογούνται και τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου που αναμένονται μέχρι την Παρασκευή. Ενδεχομένως να έχουμε έντονες διακυμάνσεις το επόμενο διάστημα, όπως υποστηρίζει, αλλά μια μερίδα εισηγμένων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης πιθανότατα να έχουν ολοκληρώσει με τη διόρθωση σε αυτή τη φάση.

Η πρόσφατη διόρθωση  ήρθε έπειτα από πολύ μεγάλη ανοδική κίνηση τόσο σε ποσοστό όσο και σε διάρκεια, ενώ η τελευταία εβδομάδα είχε και πάλι αρκετά θετικά νέα, απανωτές αναβαθμίσεις από τους οίκους τόσο στην οικονομία όσο και στον τραπεζικό κλάδο.

Τεχνικά η αγορά έκανε τη μεγαλύτερη διόρθωση του έτους, θυμίζοντας παρ’ όλα αυτά ότι ακόμα ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη της τάξεως του 30%. Το πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχουν τίτλοι οι οποίοι έχουν διαφορετική συμπεριφορά από τη γενική εικόνα, με κάποιους να έχουν δώσει αγοραστικά σήματα βοηθώντας στην αντίδραση του Γενικού Δείκτη. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Wall Street: Σε άνοδο για πρώτη φορά μετά από 4 συνεδριάσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News