Business & Finance Τρίτη 26/09/2023, 10:57
ΑΓΟΡΕΣ

Νέες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νέες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση καταγράφουν σήμερα οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το νέο χαμηλό μήνα που κατέγραψαν χθες, καθώς συνεχίζεται το πτωτικό μομέντουμ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,5% με όλους τους κλάδους στο κόκκινο, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος με απώλειες πάνω από 1%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,5% στις 15.323 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,85% στις 7.063 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,15% στις 7.636 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,9% και στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ 35 σημειώνει απώλειες 0,75%.

«Η φήμη του Σεπτεμβρίου ως ενός από τους χειρότερους μήνες για τις μετοχές έχει ενισχυθεί από τον τρόπο που κινήθηκαν οι μετοχές τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Η νέα άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων ενισχύει ακόμη περισσότερο την αστάθεια στην αγορά μετοχών, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι όταν ο Πάουελ λέει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για περισσότερο, το εννοεί πραγματικά», αναφέρει ο Κρις Μπότσαμπ, αναλυτής της online πλατφόρμας συναλλαγών IG. 

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε σήμερα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, ότι τα επιτόκια σε επίπεδα ρεκόρ θα βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 2%, επαναλαμβάνοντας την καθοδήγηση της ΕΚΤ ότι τα επιτόκια ούτε θα αυξηθούν χωρίς ωστόσο να αποκλειστεί περαιτέρω άνοδος. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News