Business & Finance Δευτέρα 25/09/2023, 19:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Οι αποδόσεις προσαρμόζονται στο νέο «δόγμα» των κεντρικών τραπεζών

Ομόλογα: Οι αποδόσεις προσαρμόζονται στο νέο «δόγμα» των κεντρικών τραπεζών

Ανοδικά κινήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, με το κόστος δανεισμού στη γερμανική 10ετία να εκτινάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προσαρμόζονται στο δόγμα «υψηλότερα επιτόκια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα» από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε έξι μονάδες βάσης στο 2,79% αφού εκτινάχθηκε αρχικά πάνω από το 2,81% που σηματοδοτεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011. 

«Οι αγορές προσαρμόζονται στο παραπάνω δόγμα που προσπαθούν να περάσουν οι κεντρικές τράπεζες», αναφέρει ο Τζούσι Χίλτζανεν, υπεύθυνος για τον τομέα νομισματικής πολιτικής της Ευρώπης στην SEB. 

To μοναδικό αξιοσημείωτο οικονομικό στοιχείο που ανακοινώθηκε σήμερα ήταν για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία που ήταν ελαφρώς υψηλότερο του αναμενομένου το Σεπτέμβριο, παρότι επιδεινώθηκε οριακά σε σύγκριση με τον Αύγουστο. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε επτά μονάδες βάσης, στο 4,65%, αγγίζοντας μάλιστα προς στιγμή και το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2022, κοντά στο 4,7%, με το spread να ξεφεύγει στις 185 μονάδες βάσης, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο. 

Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε στο 4,23% με το spread στις 143 μονάδες βάσης και με τον όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ στα 105 κατ.ευρώ. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News