Business & Finance Παρασκευή 22/09/2023, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δειλή ανάκαμψη μετά τη βουτιά

Wall Street: Δειλή ανάκαμψη μετά τη βουτιά

Ανακάμπτουν οι μετοχές στη Wall Street ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νεότερα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον απόηχο νέων δηλώσεων των αξιωματούχων της Fed για το outlook των επιτοκίων.

Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,16%, αν και συνεχίζει να οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα εδώ και δεκαετίες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,34% στις 13.269,9 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 34.075 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσίασαν χθες πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ η συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν η χειρότερη από το Μάρτιο για τον S&P 500.

Οι μεγάλες τεχνολογικές ηγούνται των κερδών μετά τις πρόσφατες ισχυρές απώλειες. Η Apple Inc. σημείωσε άνοδο καθώς τα τελευταία iPhone και ρολόγια της άρχισαν να πωλούνται την Παρασκευή. Παράλληλα, η εξαγορά της Activision Blizzard Inc. για 69 δισ. δολάρια από τη Microsoft Corp. φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το τελευταίο ρυθμιστικό εμπόδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές, όπως η Alibaba Group Holding Ltd. και η Baidu Inc., κατέγραψαν άνοδο μετά την είδηση ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο συγκροτούν ομάδες εργασίας για να συζητήσουν οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα.

«Θα μπορούσαμε να δούμε μια ανάκαμψη πριν από το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Miller Tabak + Co. «Ωστόσο, με τις αποδόσεις των ομολόγων να εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά 15 ετών (αν και ελαφρώς χαμηλότερα από χθες), θα είναι δύσκολο για μια νέα δυναμική ανόδου».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News