Business & Finance Παρασκευή 22/09/2023, 11:15
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη μετά την τετραήμερη πτώση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη μετά την τετραήμερη πτώση

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με την αγορά να κινείται στα επίπεδα των 1.210 μονάδων. Η αγορά ανακάμπτει μετά την ισχυρή υποχώρηση στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 4,65%.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.209,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,77% με την αξία των συναλλαγών στα 8,5 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται κατά 1,65%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της JUmbo (+4,42%), της Eurobank (+2,06%), Aegean (+2,04% και της Εθνικής (+1,81%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-1,41%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,64%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των προσωπικών Προϊόντων και των Τραπεζών, ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών και της τεχνολογίας.

Τα τελευταία κλεισίματα του Γενικού Δείκτη τον έχουν φέρει κοντύτερα στα προεκλογικά επίπεδα του Μαΐου, όπερ σημαίνει στα χαμηλά τετραμήνου, με την επόμενη μεγάλη στήριξη να εντοπίζεται στα υψηλά του Μαρτίου και στα επίπεδα από τα οποία έλαβε χώρα η πτώση λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, όπως σχολιάζει ο Πέτρος Στεριώτης, διευθύνων σύμβουλος ΚΕΠΕΥ. Αρνητικός πρωταγωνιστής και «βαρίδι» των τελευταίων εβδομάδων στο Χ.Α. είναι οι τράπεζες, με τον δεικτοβαρή κλαδικό δείκτη να βαίνει προς ακύρωση του ανοδικού χάσματος των πρώτων εκλογών, προσθέτει.

Τελικά επιβεβαιώθηκε το χρηματιστηριακό ρητό «αγόρασε στη φήμη, πούλα στην είδηση», με την αγορά να στερεύει (εκτιμούμε) για την ώρα από σημαντικούς μεσοπρόθεσμους καταλύτες ανόδου, επισημαίνει ο αναλυτής.

Την ίδια ώρα, Με νέα πτώση άνοιξαν και σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η προοπτική των υψηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποθαρρύνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξανά στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πρόταση επαναγοράς των μετοχών του ΤΧΣ καταθέτει η Eurobank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News