Business & Finance Πέμπτη 21/09/2023, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα πτώση με φόντο τα υψηλά επιτόκια

Wall Street: Νέα πτώση με φόντο τα υψηλά επιτόκια

Υποχωρούν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς εκτινάσσονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων μετά τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας, τα οποία ενδυναμώνουν το σενάριο να χρειαστεί η Fed να διατηρήσει τα υψηλά επιτόκια για περισσότερο διάστημα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,34%, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,83%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει πτώση 1,2%.

Η μετοχή της Cisco υποχωρεί μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Splunk Inc. με το deal να ανέρχεται στα 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, η Broadcom Inc. κατρακυλά μετά από αναφορά ότι η Google της Alphabet Inc. εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την εταιρεία ως προμηθευτή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης ήδη από το 2027. 

Η μετοχή της FedEx διέκοψε την αρνητική τάση και κερδίζει περισσότερο από 6% αφού η εταιρεία παραδόσεων ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 4,55 δολαρίων ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο χρήσης της, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 3,73 δολάρια ανά μετοχή.

Η Wall Street έκλεισε με πτώση χθες μετά την ανακοίνωση της Fed ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά προβλέπει νέα αύξηση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους και λιγότερες μειώσεις το 2024. 

Στα μακροοικονομικά νέα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι η αγορά εργασίας παραμένει υγιής συνεχίζοντας να παρέχει στήριξη στην οικονομία.

Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 20.000 σε 201.000 την εβδομάδα που έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου, επιστρέφοντας κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε και πλέον δεκαετιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη. Ο αριθμός ήταν κάτω από όλες τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News