Business & Finance Τετάρτη 20/09/2023, 19:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό έριξαν τις αποδόσεις

Ομόλογα: Τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό έριξαν τις αποδόσεις

Καθοδικά κινήθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, εν αναμονή της απόφασης της Fed, με το κόστος δανεισμού της Βρετανίας να καταγράφει μεγαλύτερη πτώση, αφότου ο πληθωρισμός στην χώρα μειώθηκε περισσότερο του αναμενομένου για το μήνα Αύγουστο. 

Η Τράπεζα της Αγγλίας, που συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε 3,5 μονάδες βάσης στο 2,70%, ενώ στη διετία η απόδοση περιορίστηκε στο 3,26% με πτώση 2,5 μονάδων βάσης. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Γερμανία έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού παρουσίασαν τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσια βάση από το 1949. Υποχώρησαν 12,6% στην τελευταία ένδειξη δυσπραγίας της γερμανικής οικονομίας. 

Ξεχωριστά στοιχεία στη Βρετανία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώθηκε στο 6,7% τον Αύγουστο από το 6,8% του Ιουλίου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το σενάριο για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας. Η απόδοση του βρετανικού 10ετούς περιορίστηκε 11 μονάδες βάσης, στο 4,23% στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 23 Αυγούστου. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση της ιταλικής 10ετίας διαμορφώθηκε στο 4,46% με πτώση μεγαλύτερη των έξι μονάδων βάσης. Το spread περιορίστηκε ξανά στις 175 μονάδες βάσης, αρκετά χαμηλότερα από το υψηλό τριμήνου, των 180 μονάδων βάσης, της Δευτέρας. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς έκλεισε στο 4,03%.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News