Business & Finance Τετάρτη 20/09/2023, 19:47
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Επιστροφή στα κέρδη με στήριγμα από τα μακροοικονομικά

Ευρωπαϊκές μετοχές: Επιστροφή στα κέρδη με στήριγμα από τα μακροοικονομικά

Άνοδο παρουσίασαν οι μετοχές στην Ευρώπη στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς υποχώρησαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,9% μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών.  

Οι μετοχές του real estate ενισχύθηκαν 2,2% καθώς υποχώρησαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. 

Στη Βρετανία, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της στερλίνας αποκλιμακώθηκαν σημαντικά και η στερλίνα υποχώρησε στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία παρουσίασε απρόσμενη πτώση τον Αύγουστο, εξέλιξη που ενισχύει τις προοπτικές η Τράπεζα της Αγγλίας να σταματήσει τις επιτοκιακές αυξήσεις πολύ σύντομα, ακόμη και στην αυριανή της συνεδρίαση. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,9%, ενώ ο κλάδος ατομικών και οικιακών συσκευών ενισχύθηκε 0,7%. Οι τράπεζες της Ευρωζώνης κατέγραψαν επίσης άνοδο 2%, καθώς η μετοχή της UniCredit παρουσίασε κέρδη 4,7%.  

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλαν και τα στοιχεία στη Γερμανία που έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού για το μήνα Αύγουστο παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ετήσια υποχώρηση από το 1949, όταν άρχισαν να παρακολουθούνται τα εν λόγω στοιχεία, γεγονός που σημαίνει ότι θα υποχωρήσει περαιτέρω ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. 

Aπό τους υπόλοιπους χρηματιστηριακούς δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε με κέρδη 0,75%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,7%. Στην ευρωπεριφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 1,64%, ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη έκλεισε με κέρδη 1,24%.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News