Business & Finance Τετάρτη 20/09/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή της Fed

Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή της Fed

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης της Fed, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στο μέλλον.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,42% στις 34.663,4 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,2% στις 13.703,9 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 4.454 μονάδες.

Παράλληλα, συγκρατείται η άνοδος στις αποδόσεις των διετών ομολόγων, που είναι πιο ευαίσθητα στις κινήσεις της Fed, ενώ το δολάριο υποχωρεί και οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν μετά το ράλι που έστειλε πρόσκαιρα το Brent πάνω από τα 95 δολάρια το βαρέλι και φούντωσε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο ύψος του 5.25%-5.5%, σε υψηλό άνω των 22 ετών. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει της απόφασης.

Ο Alastair Borthwick, οικονομικός διευθυντής της Bank of America Corp., δήλωσε ότι οι προοπτικές για οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο αχνές εν μέσω ισχυρών καταναλωτικών δαπανών. Εν τω μεταξύ, η διαχειρίστρια κεφαλαίων της Pacific Investment Management Co., Geraldine Sundstrom, σημείωσε ότι οι αγορές ενδέχεται να υποτιμούν τους κινδύνους τόσο μιας ύφεσης όσο και μιας ακόμη αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News