Business & Finance Τρίτη 19/09/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση 100 μονάδων για τον Dow – Περιμένοντας την Fed

Wall Street: Πτώση 100 μονάδων για τον Dow – Περιμένοντας την Fed

Με πτώση έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, εν αναμονή της απόφασης της Φέντεραλ Ριζέρβ αύριο Τετάρτη. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 106,57 μονάδες ή 0,31% κλείνοντας 34.517,73 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,22% στις 4.443,95 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,23% κλείνοντας στις 13.678,19 μονάδες. 

Η μετοχή της Disney υποχώρησε περισσότερο από 3% από τη στιγμή που ο κολοσσός ψυχαγωγίας ανακοίνωσε σχέδια να διπλασιάσει τις επενδύσεις του στην κρουαζιέρα και στα θεματικά πάρκα. Επίσης, η Deere, που θεωρείται βαρόμετρο της μελλοντικής οικονομικής δραστηριότητας, σημείωσε πτώση περίπου 3% από τη στιγμή που η επενδυτική τράπεζα Evercore ISI υποβάθμισε τη μετοχή λόγω ανησυχιών για την αγροτική παραγωγή. 

Η μετοχή της εταιρείας διανομής προϊόντων παντοπωλείου Instacart που πραγματοποίησε αρχική δημόσια εγγραφή, ενισχύθηκε περισσότερο από 12%. 

Τα βλέμματα όλων ωστόσο είναι στραμμένα στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια με τους traders να δίδουν πιθανότητα 99% σε μία παύση των επιτοκιακών αυξήσεων. Για αύξηση των επιτοκίων δίδουν μία πιθανότητα μόλις 29% ενδεχομένως στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. 

Η Fed θα δημοσιοποιήσει επίσης τις νέες οικονομικές προβλέψεις της, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την τοποθέτησή της ως προς τον πληθωρισμό και τη μελλοντική χάραξη της νομισματικής πολιτικής. 

«Τώρα, οι αγορές θα πάρουν μία μικρή ανάσα περιμένοντας να δουν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του σημερινού κύκλου σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής. Το πιο σημαντικό όμως είναι η στάση της κεντρικής τράπεζας το επόμενο έτος και το εάν το 2024 θα αποτελέσει το χρονικό σημείο καμπής», σημείωσε ο Κέβιν Γκόρντον, στρατηγικός αναλυτής της Charles Schwab. 

H τιμή αργού στις ΗΠΑ ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά και τα 92 δολάρια το βαρέλι, ενώ η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου έφθασε σε επίπεδα που είχαν να επαναληφθούν από το 2007, τάση που άσκησε πιέσεις στις μετοχές. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News