Business & Finance Τρίτη 19/09/2023, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο η Wall Street περιμένοντας τη Fed

Στο κόκκινο η Wall Street περιμένοντας τη Fed

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, ενώ υπό πίεση βρίσκεται η αγορά ομολόγων εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, λόγω των ανησυχιών ότι τα επιτόκια θα χρειαστεί να μείνουν αυξημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να μην εκτιναχθεί εκ νέου ο πληθωρισμός. Οι αποδόσεις των πενταετών κρατικών ομολόγων κυμαίνονται επίσης κοντά σε υψηλό 16 ετών. 

Εκτός από τα στοιχήματα που θέλουν τη Fed να διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια αύριο αλλά με προοπτική ανόδου, κάποιοι επενδυτές ανησυχούν και για τις συνέπειες της επιτάχυνσης του πληθωρισμού στον Καναδά. Παράλληλα, το πετρέλαιο μπρεντ ξεπέρασε τα 95 δολάρια το βαρέλι – ενισχύοντας την ανησυχία για τις πιέσεις στις τιμές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,41% και κινείται στις 34.482 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,5% στις 4.431,8 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,7% στις 13.612 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν τον Αύγουστο σε επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν από τον Ιούνιο του 2020, καθώς τα εξαιρετικά υψηλά επιτόκια της Fed δείχνουν να πιέζουν όλο και περισσότερο την αγορά.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 11,3% μηνιαίως τον Αύγουστο, στις 1,283 εκατ. από τις 1,452 εκατ. του Ιουλίου και εξαιρετικά χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για ήπια υποχώρηση στις 1,44 εκατ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News