Business & Finance Δευτέρα 18/09/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οριακές μεταβολές εν αναμονή της Fed

Wall Street: Οριακές μεταβολές εν αναμονή της Fed

Χωρίς κατεύθυνση έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το βλέμμα των επενδυτών είναι αποκλειστικά στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,07% κλείνοντας στις 4.453,53 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε σχεδόν στάσιμος με οριακή άνοδο 0,01% στις 13.710,24 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 6,06 μονάδες κλείνοντας στις 34.624,3 μονάδες. 

Η διήμερη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ ξεκινά αύριο Τρίτη με τους traders να δίδουν μία πιθανότητα 99% ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της. Η Φέντεραλ Ριζέρβ θα δημοσιοποιήσει και τις νέες προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και την οικονομία. 

Πιο δύσκολη είναι η πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, με την αγορά να δίδει πιθανότητα 31% για αύξηση των επιτοκίων. Οικονομολόγοι της Goldman Sachs θεωρούν πάντως απίθανη μία αύξηση το Νοέμβριο. 

«Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά: Παρότι σε αυτή τη συνεδρίαση, το πιθανότερο είναι η παύση, ενδιαφέρον έχει το μήνυμα που θα στείλει η Fed. Για το λόγο αυτό, οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής για να δούνε σε τι ακριβώς κατεύθυνση θα κινηθεί η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ», αναφέρει η Στέφανι Λανγκ της Homrich Berg. 

H μετοχή της Apple ενισχύθηκε περίπου 2% προσφέροντας στήριγμα στον τεχνολογικό κλάδο αλλά και στην ευρύτερη αγορά. Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley εμφανίζονται θετικές όσον αφορά στις προοπτικές για τη ζήτηση των iPhone. 

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Ford υποχώρησε περισσότερο από 2% καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Stellantis και η General Motors κατέγραψαν απώλειες άνω του 1%.

Η Morgan Stanley ξεχωρίζει τον κλάδο κοινής ωφελείας καθώς το 2023 φθάνει στο τέλος του. Ο συγκεκριμένος κλάδος υποχώρησε περίπου 9% από τις αρχές του έτους έως σήμερα, όμως το Σεπτέμβριο γνώρισε αξιοσημείωτη ανάκαμψη, με κέρδη κοντά στο 3%. Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι κάποιοι καταλύτες θα μπορούσαν να στηρίξουν τις μετοχές του κλάδου στο τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων και εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές σε μερικά ονόματα.  

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News