Business & Finance Δευτέρα 18/09/2023, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ηπια πτώση με το πετρέλαιο και τη Fed στο επίκεντρο

Wall Street: Ηπια πτώση με το πετρέλαιο και τη Fed στο επίκεντρο

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ στις ανησυχίες για τον πληθωρισμό ήλθε να προστεθεί η αύξηση των τιμών πετρελαίου. 

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει μόλις 0,1% και κινείται στις 34.579,7 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,09% στις 4.446,1 μονάδες και τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά μόλις 0,02% στις 13.705,7 μονάδες.

Η βουτιά των κατασκευαστών ημιαγωγών λόγω των ανησυχιών για αδύναμη υποχώρηση των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης οδήγησαν την Παρασκευή τους δείκτες της Wall Street στη χειρότερη ημερήσια πτώση τους από τις 24 Αυγούστου, με τους δείκτες να χάνουν μεταξύ 0,8% και 1,5%.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, επεκτείνοντας το ράλι που επέφερε η ανθεκτική ζήτηση σε συνδυασμό με την περιορισμένη παραγωγή από τη Σαουδκή Αραβία και τη Ρωσία.

Σχετικά με την επικείμενη απόφαση της Fed, τα δύο βασικά ερωτήματα της αγοράς είναι αν οι αξιωματούχοι θα διατηρήσουν τις προσδοκίες για μία ακόμη αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης έως το τέλος του έτους, αλλά και πόση χαλάρωση προβλέπουν για το 2024. 

Μετά από ένα έντονο ράλι των μετοχών φέτος λόγω της ανθεκτικής οικονομικής ανάπτυξης, οι επενδυτές έχουν πλέον πιο δύσπιστα τα επισφαλή assets, σύμφωνα με τον Michael Wilson της Morgan Stanley.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News