Business & Finance Δευτέρα 18/09/2023, 09:55
ΑΓΟΡΕΣ

Προς τα 95 δολάρια το βαρέλι οδεύουν οι τιμές του πετρελαίου

Προς τα 95 δολάρια το βαρέλι οδεύουν οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν και τα 94 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι μειώσεις της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ πιέζουν την αγορά αλλά και εν αναμονή των δηλώσεων του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman, για την πολιτική του βασιλείου.

Οι τιμές του μπρεντ ξεπέρασαν τα 94 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από ένα ράλι τριών εβδομάδων, που αύξησε τις τιμές κατά 11%.  Συγκεκριμένα, σημειώνουν άνοδο 0,6% στα 94,53 δολάρια το βαρέλι.

Με τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία να παρατείνουν τους περιορισμούς στην προσφορά μέχρι το τέλος του έτους, ο πρίγκιπας Abdulaziz πρόκειται να είναι μεταξύ των βασικών ομιλητών στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στο Κάλγκαρι σήμερα.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου στο Λονδίνο έχουν ενισχυθεί σχεδόν 10% από τις αρχές του έτους, καθώς ο ΟΠΕΚ+ περιορίζει την παραγωγή και οι προοπτικές για τη ζήτηση βελτιώνονται, αφού οι ΗΠΑ φαίνεται να αποφεύγουν την ύφεση.

Στο πλαίσιο αυτό, τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώνονται, ενώ οι κερδοσκόποι αυξάνουν τα στοιχήματά τους για άνοδο του μπρεντ και του TWI σε υψηλό 15 μηνών.

Η άνοδος του πετρελαίου επιδεινώνει τις πληθωριστικές πιέσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να αποφασίσουν εάν έχουν ήδη κάνει αρκετά στη μάχη έναντι του πληθωρισμού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News