Business & Finance Παρασκευή 15/09/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο «κόκκινο» και οι τρεις δείκτες – Με το βλέμμα στην Fed

Wall Street: Στο «κόκκινο» και οι τρεις δείκτες – Με το βλέμμα στην Fed

Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να περιμένουν εναγωνίως τη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ την επόμενη εβδομάδα. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 288,87 μονάδες ή 0,83% στις 34.618,24 μονάδες. Στα χαμηλά της συνεδρίασης έχασε όλα τα κέρδη της Πέμπτης των 332 μονάδων. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,22% κλείνοντας στις 4.450,32 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,56% στις 13.708,33 μονάδες. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,12%. Ωστόσο, οι S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν απώλειες για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα με πτώση 0,16% και 0,39% αντίστοιχα. 

Η τεχνολογία πληροφορικής ήταν ο κλάδος με την χειρότερη επίδοση στο δείκτη S&P 500 με πτώση 2%. Η μετοχή της Adobe υποχώρησε περισσότερο από 4% παρότι η ετιαρεία λογισμικού ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Η μετοχή της Arm Holdings σημείωσε πτώση μία ημέρα μετά την επιτυχημένη αρχική δημόσια εγγραφή της. 

Η εικόνα στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι μεικτή. Η μετοχή των General Motors και Stellantis ενισχύθηκε, ενώ αντίθετα της Ford έκλεισε χωρίς μεταβολή. Χιλιάδες εργαζόμενοι μέλοι της Ένωσης των Εργαζομένων στη Βιομηχανία Αυτοκινήτου προχώρησαν σε απεργία αφού δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με την εργοδοσία το βράδυ της Πέμπτης. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα έδειξε ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες σε ορίζοντα έτους υποχώρησαν στο 3,1% το Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021. Οι προσδοκίες σε ορίζοντα πενταετίας υποχώρησαν στο 2,7% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο απο το Δεκέμβριο του 2020. 

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, όμως αυτό που ενδιαφέρει τους επενδυτές είναι να δουν με ποιό τρόπο θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες. 

«Πιστεύω ότι οι επενδυτές άφησαν στην άκρη τα μέχρι τώρα θετικά μακροοικονομικά και τις υπόλοιπες εξελίξεις και υπαναχώρησαν για να πάρουν μία ανάσα», αναφέρει ο αναλυτής της AXS Investments, Κρεγκ Μπασούκ. 

 

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News