Business & Finance Τετάρτη 13/09/2023, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για τον πληθωρισμό

Wall Street: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για τον πληθωρισμό

Ηπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενισχύουν την πεποίθηση ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια επί του παρόντος, αλλά θα αποφύγει να κηρύξει το τέλος του κύκλου νομισματικής σύσφιγξης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,18% στις 34.706,8 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,28% ή 39 μονάδες στις 13.812 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 0,23% ή 10,10 μονάδες στις 4.,471 μονάδες.

Ο δομικός πληθωρισμός που εξαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας αυξήθηκε κατά 0,3% από τον Ιούλιο, καταγράφοντας την πρώτη αύξηση εδώ και 6 μήνες. Σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 4,3% σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις.

Συνολικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση και 3,7% σε ετήσια βάση, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 3,6%.

Ο Phillip Neuhart, διευθυντής έρευνας αγοράς και οικονομικών ερευνών στην First Citizens Bank Wealth Management, σημείωσε στο Bloomberg:

«Τον Αύγουστο παρατηρήθηκε αύξηση του πυρήνα του πληθωρισμού, ενώ οι αυξημένες τιμές της βενζίνης συνέβαλαν στην αύξηση του συνολικού πληθωρισμού ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η Fed είναι πιθανό να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στη συνεδρίαση αυτού του μήνα, αλλά τα σημερινά στοιχεία διατηρούν ζωντανή την πιθανότητα για μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο 3,7% ο πληθωρισμός – Προβληματίζει ο δομικός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News