Business & Finance Τρίτη 12/09/2023, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στάση αναμονής με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Wall Street: Στάση αναμονής με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Υποχώρηση καταγράφουν σήμερα οι δείκτες στην Wall Street, ενώ το δολάριο ανακάμπτει, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση αύριο, Τετάρτη, των στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 34.602 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,09% στις 13.905 μονάδες, ενώ πτώση 0,21% καταγράφει ο ευρύτερος δείκτης S&P 500.

Ελαφρά διορθωτικά κινούνται σήμερα οι τεχνολογικές μετοχές με την Oracle Corp. να βυθίζεται σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση επιβράδυνσης των πωλήσεων cloud. Η Tesla Inc. προηγήθηκε των απωλειών στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ενώ η Apple Inc. κινείται με μικρές μεταβολή πριν από την παρουσίαση των ενημερωμένων εκδόσεων του iPhone, του smartwatch και των AirPods.

Χθες, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με άνοδο για τρίτη συνεχή συνεδρίαση. Το θετικό κλίμα ευνοήθηκε ακόμη περισσότερο από ένα δημοσίευμα της WSJ που αναφέρει ότι υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των διαμορφωτών πολιτικής της Fed να μην αυξηθούν τα επιτόκια στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αλλαγή πολιτικής στο πλαίσιο της οποίας τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της κεντρικής τράπεζας βλέπουν μικρότερη ανάγκη για νέα επιτοκιακή αύξηση στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Πάντως, ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, αναμένεται να δείξει αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων. Με την οικονομία να αψηφά την απαισιοδοξία και τις τιμές της ενέργειας να αυξάνονται, οι οικονομολόγοι προβλέπουν το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα των τελευταίων 14 μηνών – και η αγορά swap τιμολογεί τον κίνδυνο να είναι ακόμη υψηλότερος από τον αναμενόμενο. Οι traders αναμένουν ότι η Fed θα παραμείνει σε στάση αναμονής την επόμενη εβδομάδα και βλέπουν περίπου 50% πιθανότητα να προχωρήσει σε επιτοκιακή αύξηση τον Νοέμβριο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News