Business & Finance Δευτέρα 11/09/2023, 20:39
ΑΓΟΡΕΣ

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα 25.000 δολ. για πρώτη φορά σε τρεις μήνες

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα 25.000 δολ. για πρώτη φορά σε τρεις μήνες

Κάτω από τα 25.000 δολάρια έπεσε για λίγο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες το Bitcoin τη στιγμή που η φημολογία ότι η FTX θα μπορούσε να ξεκινήσει πωλήσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μέσω της διαδικασίας πτώχευσής της επιβάρυναν τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως και 3,3% στα 24.958 δολάρια τη Δευτέρα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιουνίου, όταν η BlackRock Inc. υπέβαλε αίτηση για να γίνει η πρώτη που θα προσφέρει στις ΗΠΑ ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο το οποίο επενδύει απευθείας στο Bitcoin. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανέβαλε έκτοτε τη λήψη απόφασης σχετικά με την αίτηση, καθώς και για αρκετές άλλες. 

«Έχουμε 8 συνεχόμενες εβδομάδες ενίσχυσης του δολαρίου, γεγονός που ασκεί καθοδική πίεση στην τιμή του Bitcoin», δήλωσε ο James Butterfill, επικεφαλής έρευνας της CoinShares. «Υπάρχει επίσης συνεχιζόμενη απογοήτευση σχετικά με τη ρύθμιση του Bitcoin και έχουμε την απόφαση του δικαστηρίου για μια ολόκληρη σειρά από κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία της FTX, όπως η Solana, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πίεση πώλησης».

Η Solana υποχώρησε για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, με αποτέλεσμα η πτώση της κατά την περίοδο αυτή να διαμορφώνεται σε περίπου 10%.

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα 25.000 δολ. για πρώτη φορά σε τρεις μήνες-1

 

Η επικείμενη πώληση περιουσιακών στοιχείων από το καταργηθέν ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX και τις θυγατρικές του εταιρείες συνέβαλε στην ενίσχυση της μεταβλητότητας της αγοράς, που προκλήθηκε εν μέρει από μια κατάθεση της πλατφόρμας που περιγράφει λεπτομερώς τις εναπομείνασες συμμετοχές της. Μια παρουσίαση έδειξε ότι η FTX κατέχει επί του παρόντος σχεδόν 1,2 δισ. δολάρια σε SOL, το εγγενές token του δικτύου Solana, καθώς και 560 εκατ. δολάρια σε Bitcoin και 192 εκατ. δολάρια σε Ether. 

Οι ελεγκτές της FTX ζήτησαν δικαστική έγκριση για να διορίσουν την Galaxy Digital ως διαχειριστή επενδύσεων για να επιβλέπει τις συμμετοχές της σε token τον Αύγουστο. Ευελπιστώντας ότι η Galaxy θα μπορούσε να μειώσει τον υπερβολικό αντίκτυπο των πωλήσεων της FTX στην ευρύτερη αγορά, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως ο περιορισμός της ποσότητας των token που θα μπορούσαν να πωληθούν κάθε εβδομάδα, η αντιστάθμιση ορισμένων από τα χαρτοφυλάκια Bitcoin και Ether και η δέσμευση άλλων περιουσιακών στοιχείων με αντάλλαγμα μια παθητική απόδοση.

Το ανταλλακτήριο ζήτησε από δικαστήριο τον περασμένο μήνα την έγκριση για την πώληση ή τη μεταβίβαση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου.

«Ο κόσμος προληπτικά κερδοσκοπεί για καθοδική πίεση της SOL», δήλωσε ο Zaheer Ebtikar, ιδρυτής του κρυπτογραφικού ταμείου Split Capital. «Ως αποτέλεσμα, η SOL θα ήταν για κάποιο χρονικό διάστημα αρκετά δύσκολη»

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News